Etiketter

,

IMG_4243

Det är inte bara krukväxterna som mår bättre av lite sumpmark och resterna från morgonens kaffetår…
Det har även blivit allt populärare med kaffe i olika skönhetsbehandlingar. Idag kan du gå på SPA och betala några tusenlappar för att få inpackningar, ansiktsmasker och kroppsbehandlingar med krämer som innehåller kaffe. På behandlingar i Japan kan du bada i både i kaffe, thé, vin och nudelsoppa(!)
Kaffe innehåller antioxidanter, verkar uppstramande, påstås motverka rynkor, tillför huden ny energi och jag vet de som nästan lyckats få bort alla celluliter med hjälp av att skrubba med kaffesump.

I Sverige är vi kaffetokiga och jag har haft perioder då jag slutat dricka kafffe men nuförtiden gillar jag min morgonslurk. Eftersom jag är gift med en inbiten äkta jämtlänning så är det hederligt kokkaffe som gäller hemma hos oss. Sedan går åsikterna i sär om huruvida är giftigt eller nyttigt. Artiklar från DN, Aftonbladet och I Form beskriver kaffet som hälsosamt men det finns även de som fortfarande hävdar att det är skadligt. Kanske är lagom bäst men jag tänker inte ta ställning till själva drickandet i dag. Ni vet i alla fall vart jag fått min kaffesump ifrån som jag nu ska återanvända till dagens hemmaspa.

IMG_4237

Jag har gått med kaffesumpblandning i strumporna hela dagen! Det är ju faktiskt ingen som vet vad jag har innanför skorna… Detta tips fick jag från Elisabeth Lang Lundberg som håller till i samma grupper som jag på facebook, där vi bland annat tipsar varandra om egna produkter. Det doftar gott, och gör din hud fenomenalt mjuk och len! Det går utmärkt att ha till hela kroppen och ska vara suverän mot celluliterna på låren men idag fokuserade jag på ansikte, händer och fötter.

IMG_4241

GÅ-RUNT-I-SKRUBB:
0,5 dl kaffesump
0,5 dl socker
0,5 dl olivolja
2 msk honung.

Blanda allt i en skål och håll till över en tidning när du smörjer in torra och nyfilade fötter med sumpblandningen. Dra på två lager plastpåse eller bioplastpåse och en varm socka. Sedan kan du klafsa runt bäst hela dagen eller så länge du har lust.
Denna blandning fungerar även utmärkt som kroppspeeling.

LENA HÄNDER
Spar en skvätt sumpblandning till händerna och smörj in ca 20 varv med samma rörelser som om du skulle tvåla in händerna. Händerna blir lena som en babyrumpa.

IMG_4239

Idag använde jag ett naturligt nagellack från Une, en ekologisk serie som du kan handla på Åhlens och Kicks. 75 % av ingredienserna är från naturligt ursprung
Fria från ftalater, formaldehyde och toulen. Färgpigmenten kommer från mineraler.
På nätshoppen sofskin hittar du giftfria nagellack till både barn och vuxna och ekologiska nagellacksremovers.

Läs mer om giftfri nagellack på Go green makeup blogg.

IMG_4233

ANSIKTSMASK:
2 tsk kaffesump
2 tsk fast honung
stryk på och låt verka i ca 15 min

Min dotter fick sig ett gott skratt:)

IMG_4238

FOTBAD:
Balja med varmt (nästan hett) vatten
1 msk salt
2 msk honung
4 msk olivolja
Saltet motverkar bakterier som kan ge en illaluktande fotsvett. Honung och olja gör fötterna mjuka och återfuktade.

Smörj in fötterna och nagelbanden med ringblomssalva och måla tånaglarna.

IMG_4236

VISSTE DU ATT:
Du kan få bort dålig lukt med kaffe.
Fyll små skålar med malda kaffebönor och placera ut lite här och där i garderoben eller byrålådan. Kaffepulvret suger åt sig den illaluktande doften och sprider istället en trevlig kaffedoft.
Vitlöken eller löken, behöver inte heller vara ett problem längre. Luktar det illa om händerna så räcker det bara att du gnuggar dina händer i kaffesump så försvinner lukten.

Annonser