IMG_4947

I går var vi 10 tjejer som träffades i hopp om att ge varandras garderober nytt liv. Vi hade knytkalas med plockmat, snacks, bubbel och alla hade vi med oss en kasse kläder som vi hoppades andra skulle få bättre användning för.

IMG_4952

Jag blir minst lika glad när mina kläder får nya och nöjda ägare som när jag lyckas hitta en nyhet till min egen garderob. Jag tycker det är en genial idé, alla bidrar, med både kläder och mat, alla ger och alla får. Jag tänker varje gång att jag har nog inte så mycket att komma med i klädväg, jag rensar ju och lämnar till Kupan stup i kvarten. Ändå lyckas jag alltid få ihop en hel hög. Min erfarenhet är att de flesta faktiskt har mer kläder än de tror som hänger oanvända.

TIPS FÖR EN LYCKAD KLÄDBYTARTRÄFF:

Rensa ut hela garderoben och klädkammare och passa på att vädra och städa.

Tag plagg för plagg och ställ dig frågorna:
– Har jag använt detta det senaste året?
– Tror jag, handen på hjärtat, att jag kommer använda det igen?
– Är plagget i så gott skick så jag tror att någon annan kan få glädje av det?

IMG_4941

Jag tar inte med mig sådant som är noppigt, slitet eller som tappat passformen utan sådant som faktiskt är i gott skick som jag på riktigt tror skulle kunna passa någon annan.

IMG_4955

Vissa saker kan jag bara ha tröttnat på eller inte använt för att det inte riktigt är min stil. Det behöver inte betyda att det inte passar någon annan. Jag tycker att det är okej att känna en viss separationsångest och ändå släppa plaggen för att göra plats för något nytt. jag känner att måste kunna stå för mina bidrar mer än om jag slänger in en anonym kasse på Kupan.

IMG_4943

Mina absoluta favoritplagg har jag faktiskt hittat på klädbytarträffar. Det blir ofta en hel hög över med kläder som inte hittar sin ägare men vad gör det? Resten kan ju åka vidare till Kupan.

IMG_4950

ÖVRIGT GÄLLANDE KLÄDER DU VILL GÖRA DIG AV MED:

1) Kläder som är trasiga och du inte tror du kan ge nytt liv slänger du faktiskt bäst i vanliga soporna, som brännbart.

2) Ylle/ullkläder som du krympt i tvätten kan du återanvända till tovning.

3) Du kan lämna dina slitna kläder till alla H&M-butiker runt om i Sverige för återvinning.

4) Kolla in naturskyddsföreningens gröna guide för hur du hittar din personliga stil genom miljösmarta val.

IMG_4960

Jag traskade hem belåten med några nya höjdare. Min hippiechica sommar är räddad!

IMG_4962