Etiketter

, , , ,

bild-33

I går var det studentbal i Östersund. Jag gjorde håruppsättning och makeup på en av studenterna, Ebba Nilsson. På morgonen kokade jag ihop hemmagjord saltvattenspray och idag ska jag dela med mig av några stylingtips och hemmagjorda hårstylingprodukter enligt det som kallas ”No poo”.

bild-32
Eftersom Ebba hade en stilig blå klänning smyckad med silverdetaljer ville vi frisyren skulle vara lite busigare och inte helt symmetrisk.

bild-34

SÅ HÄR GÖR DU FRISYREN:

1) Spraya håret med saltvattenspray och föna åt olika hål för att få upp volym och styrsel.
2) Locka håret. Om du vill skydda håret när du lockar eller plattar håret använd lite mandelolja.
3) Ha i hårpuder innan du rufsar igenom håret. Hårpuder ger också mer volym och styrsel inför styling och fungerar även som torrschampo mellan hårtvättar. För ljust hår använd arrowrot för mörkt hår, använd kakao.
4) Släpp fram några lockar framtill och tupera sedan håret för att få lite höjd på frisyren.
5) Gör en inbakad fläta på ena sidan, tvista håret på andra sidan och dra flätan och tvisten igenom en doughnut som du sedan bygger frisyren runt. Vi täckte doughnuten med hårtestar från olika håll, fäste med U-nålar och gjorde sedan öglor av hårtestarna som ”blev över”.
6) Spraya.

bild-31

VAD ÄR NO POO?
No ´poo som är en förkortning av engelskans no shampoo men också en ordlek som syftar till att vara utan ”skit” (poo). Med no ´poo menas att man inte tvättar håret med vanliga kommersiella schampon. Eller åtminstone inte med schampon med ”poo”. Det som räknas till poo är framförallt sulfater, silikoner, och mineraloljor. Många väljer även bort andra ämnen och tillsatser som citronsyra, palmolja och parfymer. Istället använder man sig av ”poo-fria schampon”, bikarbonat, äppelcidervinäger, balsammetoden, lagrad olivtvål, ägg, björklöv mm.
Många som kör alternativa hårtvättar använder även no´poo-produkter till hudvård, smink och till och med städ.

Läs mer om hur det funkar i mitt tidigare inlägg.

IMG_4494

GÖR DIN EGEN RECYCLE-DOUGHNUT
Rulla en tubsocka tills du fått den storlek du vill ha. Klipp sedan av tårna och rulla ett sista varv. Gör samma procedur med en nylonstrumpa ovanpå tupsockan. Anpassa färgen till ditt hår; är du blond gör av vit tubsocka och naturfärgad nylonstrumpa, är du mörkhårig gör en doughnut av svarta strumpor

GÖR DIN EGEN SALTVATTENSPRAY
1,5 dl vatten
2 msk salt
1 tsk socker

Koka upp, låt svalna och häll upp i sprayflaska

GÖR DIN EGEN HÅRSPRAY
4 tsk socker
1 kopp varmt vatten
1 msk vodka
ev 3-5 droppar eterisk olja (ifall du föredrar med doft)
Värm vattnet tills precis innan det ska till att koka. Lös sockret i vattnet genom att röra ordentligt. Tillsätt vodkan och kyl. Tillsätt sedan doft av eterisk olja och häll upp i sprayflaska.

bild-36

Naturlig bas med mineralprodukter (foundation, concealer och rouge) från Back to Earth, Logonas ögonbrynspenna 02 och svart cake eyeliner från Nvey Eco används som torr skugga för den sotade looken, Lip Gloss 01 rose gloss från Dr Hauschka.

Annonser