Det är i Mörsil det händer! I går morse tog jag vagnen, dottern och den soliga morgonpromenaden till föräldrakooperativet Gåvan. Det är en idyllisk promenad då vi passerar närmsta grannen Kretsloppshuset, med hönor, växthus, rosengård och rabarber.
Där pågick förberedelserna inför dagens event.

IMG_6259

I dag är det nämligen rabarberfest på Kretsloppshuset 11-16 med sommarbuffé, rabarberfika, utekök och rabarberglass i kiosken. Dessutom marknad med mathantverk från skogens skafferi, Skrävångens ostar och tunnbrödbak med försäljning samt ägg- och rabarberlotteri.

IMG_6256

I parken kommer det vara öppen keramikverkstad med Margareta Hafstad och i pergolan konstutställning med olja och akvarell av Birgitte Söderström – Rosén.

IMG_6258

VÄXA-projektet kommer att ha öppet hus i växthuset. Det är nyanlända som drar upp plantor som kommer säljas i Kretsloppshuset. Odlingsprojektet ska göra det lättare för deltagarna att få arbete, en plats där grödor och människor får växa i sin egen takt.

IMG_6255

IMG_6248

I Rönnbärssån finns Linda Eliesersson på plats med sina massagestolar och skräddarsydda behandlingar. Hon kommer idag göra en hjältegärning där alla intäkter för utomhusmassagen går oavkortat till Ellas insamlingsfond hos barncancerfonden. En femton minuters massage kostar 50 kronor. En skön stund för dig kommer bidra till något fantastiskt och viktigt på riktigt! Läs MER om Ellas resa och kamp mot cancer samt hur hennes fond bara växer med stormsteg.

IMG_6257

Jag ska förstås även gå på hönskurs kl 14:00, ett miniseminarium med tips om hönshållning för nybörjare då Marlene från Gallin Ovum förmedlar tankar och idéer om att skaffa höns.

Sedan kommer vi traska hem en stund för att göra oss redo för Rabarberfestens kväll. Det kommer bli en kväll man inte vill missa. Det vågar jag påstå för att maten har varit varit fantastisk på musikkvällarna och för att bandet som ska spela är helt suveräna!

IMG_6249

Då kommer rabarberbaren vara öppen och Christl skakar drinkar som Rabarbermojito på råsaft av rabarber med mynta och rom och Sommarnattsdröm med jordgubbsmousse, äkta vanlij, vodka och kretslopsshusets rabarbersirap.

IMG_6254

IMG_6251

I grytorna står som vanligt Felica. På menyn (175:-) finns att välja på:

Bisonbrurgare på Månsåsens kravkött med rostad potatis och coleslaw med rabarber.

Yoghurtmarinerad lax med bulgursallad och rabarberchutney.

Blackbeanburger med rostad potatis och coleslaw med rabarber.

Efterrätter som kommer serveras blir gräddfilspanacotta med inkokt rabarber och crunch, choklad med rabarberglass och rabarberpaj.

IMG_6253

På scenen sjumannabandet Rags to Riches som tidigare kallades Quotes. De spelar soul med mycket blås med ett grymt sväng som i alla fall jag blir helt lycklig av och även lite stolt, eftersom min gamla pianoelev, Mörsilbördige Max Hällstöm är med. Lyssna HÄR på deras nysläppta singel ”Will you still be around”.

Det är en sådan lyx att bo i glesbygd och samtidigt kunna äta fantastisk mat, dricka drinkar, lyssna på grym lajvmusik och sedan traska hem.

Annonser