Etiketter

,

Mamma, pappa och lillkusin är på besök och då gör vi vardag till fest och lämnar inget åt slumpen. Trots att det ”bara” är vi…Mina föräldrar kokar pumpasoppa, jag och flickorna gör läskig efterrätt och dukar i orange och svart – förstås. Innan middagen förvandlas flickorna till häxor.

fullsizeoutput_43bb

fullsizeoutput_43e5

RECEPT på soppan gjord på butternutpumpa med smak av paprika och citron hittar du HÄR.

Den toppade vi med rostade pumpakärnor och serverade med ugnsrostade surdegsbröd som mamma bakat.

fullsizeoutput_43f0

Fladdemössen innehåller ett par oeklogiska men effektiva söta detaljer som kompenseras av att fladdermuskroppen består av en ekologisk och osötad boll med dadlar. Vingarna är Oreo-kex och ögonen skivdad Pingvinstång kokosdröm. Vi experimenterade fram receptet och de blev farligt goda. Jag har tidigare gjort riktiga rawfoodbollar som innehåller nötter och kokosolja men väljer ibland smör och havregryn och då är det egentligen mest dadlar istället för socker som skiljer sig från vanliga chokladbollar samt att du inte behöver lika mycket fett när du har dadlar. Dessa fungerar även för de som är nötallergiker. Sedan smaksätter jag olika från gång till gång. Idag blev det med citron och lakrits. Det går fint att byta ut citron och lakrits mot apelsin, kaffe och kryddor som kanel, kardemumma och ingefära eller tranbär och solrosfrön. Gott att rulla i hallonpulver eller lingonpulver. Nåväl här kommer dagens variant.

RECEPT PÅ FLADDERMÖSS
med smak av citron och lakrits

fullsizeoutput_43b3

 • 10 Dadlar
 • 3,5 dl havregryn
 • 75 g äkta smör eller ghee (renat smör med kolasmak) eller kokosolja (godast mix av ghee och kokosolja tycker jag)
 • 2 msk kakao
 • 1 tsk rivet citronskal
 • 1/5 pressad citron
 • 3 tsk lakritspulver
 • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
 • en nypa salt

fullsizeoutput_43b4

 1. Kör allt i matberedare och rulla till ”lämpligt” stora bollar.
 2. Avlägsna Oreo-kexen från fyllningen och skär dem på mitten.
 3. Skär tunna skivor av Pingvinstången.
 4. Gör små snitt för vingar och doppa ändarna på Oreo-kexen i lite honung så fäster de bättre.
 5. Doppa ögonen i honung innan du fäster dem som ögon.
 6. Låt stå i kylen en stund innan de serveras.

fullsizeoutput_43b7

fullsizeoutput_43bc

 

SMINK OCH UTKLÄDNAD
Mejas hatt i bomull hittade vi på Kupan/röda korset i Östersund, klänningen har hon ärvt av sin bror (från en annan spökdräkt), capen köpte vi på Lindex, tjejernas ögonsmink är med Nvey egos Cake eyeliner som jag lade torr som en skugga, läpparna benecos svarta kajal och Dr Hauskas läppstift 04.

fullsizeoutput_43ee

fullsizeoutput_43e2

DUKNINGEN

Dukningen består av loppad duk, loppade ljusstakar och svanenmärkta servetter och stearinljus. Fint i sin enkelhet tycker jag och att kunna skapa Halloweenkänsla utan att falla för handelns pockande på ruskiga detaljer…

De orangea dukarna åker inte bara fram till Halloween och kräftskivor utan även ganska ofta när det vankas festligheter hos oss vilket är lite intressant eftersom jag inte klär mig och sällan inreder i orange annars.

Färgen oranges betydelse:
”Orange är genial, optimistisk, tolerant, välvillig, varmhjärtad. På kontoret kan färgen stimulera lusten att roa sig, varför den bör undvikas. Orange är det andra chakrats färg (placerat straxt under naveln). När chakrat är i balans vet man vad känner för att göra och vad man inte har lust att göra. Man känner sig lugn i pressade situationer, man får inte panik eller blir hysterisk. Är man själv lugn, så påverkas andra runt omkring oss positivt, det är ett centrum för spontanitet, lust, sexualitet och livsglädje. Den är vänskap och den är festens medelpunkt. Den tror på gemenskap.”

Just detta behöver jag nu:

”Man känner sig lugn i pressade situationer, man får inte panik eller blir hysterisk”…eftersom jag är väldigt trött i min graviditet och tappar humöret fort och rejält.
Jag hittade även detta om färgen orange:
”Den stärker äggstocksfunktionen samt stimulerar mjölkkörtlarnas produktion efter förlossning”.

IMG_9639

Jag kanske helt enkelt borde omge mig av mer orange framöver. Shouldn´t we all?

För mer halloweeninspo kolla mitt tidigare inlägg ”Pumpaaftton med vegetarisk trerätters”.

Ha en fortsatt kuslig, trevlig eller bara höstmysig vecka!

/Ulrika & de små häxorna

fullsizeoutput_444f

fullsizeoutput_43ea