Etiketter

, , , , , , , , ,

 

Idag har jag haft spa för mina sminkborstar och penslar. Dagens inlägg handlar en härlig hy inifrån och ut och utifrån och in, alltifrån vikten av att sköta penslar till att förtära rätt grejer eller tvärtom.

Som makeupartist har jag provat det mesta i smink- och hudvårdsväg. Även borstar och penslar. Jag är en kräsen konsument och idag inte bara gällande kvalitén med motivet att en makeup ska kunna hålla hela dagen utan även på att det ska vara de renaste grejerna och med hudvårdande egenskaper. När jag började med Back to Earth blev jag helt såld. Både på grund av de korta och rena ingredienslistorna men också pga priset och kvalitén. Jag researchade och provade mig fram till detta märke. Läs mer om varför jag föredrar det framför andra mineralsminksmärken och om hur du hottar rätt i mineralsminksdjungeln HÄR.  Jag har även skrivit om en riktig solskenshistorita där produkterna räddade en riktigt problemhy HÄR.

Bas och bryn är viktigast för mig och det är back to Earth fenomenalt bra på. Från Back to Earth använder jag framförallt concealer, foundation, blush och pudrig eyeliner till brynen (som sitter som berget).  Sedan kan jag variera med allt från lite maskara och läppglans till en full-on makeup upp med ögonskuggor, pennor, läppstift mm beroende på om det är vardag eller fest eller efter dagsform. För mig handlar inte smink om varken ytlighet eller otrygghet utan tycker att det kan vara gudomligt att framhäva sin skönhet med kreativa knep och göra skillnad på vardag och fest. Människan har i alla tider pyntat och smyckat sig inför högtider. Jag övertygad om att man kan leva ett medvetet liv i fullkomlig och sund självkärlek och ändå tycka att det är underbart att piffa upp sig, precis som vi pyntar våra hem och låter våra trädgårdar blomstra.

DSC_0078

Kabukiborsten och concealerpenseln är från Back to Earth och rouge, skugga och tunnare till bryn från Ecotools. Jag tvättar dem i såpa eller med schampokaka sköljer jättenoga och låter dem ligga när de torkar så borsten inte släpper från skaftet. Om du använder penslar till kladdiga produkter är diskmedel bra att tvätta med.

EN GOD HUDVÅRD

Sedan är förstås en god hudvård grunden till en fin och välskött hy. Det börjar med vad vi stoppar i oss. Ren mat, schysta kosttillskott och bra fetter gör en lystrigare hy.

DSC_0084

Några av mina tillskott och som jag tror passar de flesta:

Eftersom D-vitamin är immunsförsvarsreglerande passar D-vitamin alla människor, oss med överaktivt immunförsvar (som lätt drabbas av autoimmuna sjukdomar) och de med lågt immunförsvar. Läs om D-vitaminets olika fördelar HÄR. Bland annat så har D-vitminintag gett fina resultat på en rad olika hudåkommor och D-vitamin bildas ju även i huden under sommaren när solljuset ligger på. Vi som lever i detta klimat och inte får tillräckligt med solljus behöver åtminstone D-vitamin under alla månader med R i (dvs september till april) redan från födseln. Holitics droppar fungerar bra för hela familjen (1 droppe till spädbarn, två till yngre barn, 3 till äldre barn och 4 till vuxna). När du fyller på med D-vitamin ökar kalciumupptaget från kosten och K2 hjälper till att styra in detta kalcium till benstommen.

Magnesium fungerar som en fysisk ”anti-stress-mineral” som minskar frisättningen av stresshormoner i kroppen. Magnesiumolja tar du via huden -sprayar. Det kapslar in fukt och är därför bra ur hudvårdssynpunkt. Läs mer om Magnesiumspray och dess fördelar HÄR.

Zinzino Balanced Oil upplever jag som den mest effektiva omega-källan. Den hjälper både hjärn- och hjärtfunktionen samt immunförsvaret men  det jag framförallt märkt skillnad på är huden. Den innehåller en kombination av vildfiskolja och olivolja, För vegetarianer /veganer rekommenderas ofta algolja istället.

En god hudvård behöver inte vara varken komplicerad eller dyr. Jag tänker på hur mycket jag tidigare slantat på dyra ögonkrämer, ansiktsskrubber, ansiktsmasker, regöringslotion och nattkrämer.

Numera tar jag bort makeupen med hydrolat på tuss på kvällen. Jag smörjer inte eftersom jag inte vill mata huden innan sängående (något jag lärde mig på en kurs hos Dr Hauschka för 10 år sedan och som jag praktiserat sedan dess). Hydrolat är som ett rengörande och återfuktande ansiktsvatten. Hydrolater är det vatten man får vid destillering av växter. De innehåller naturligt små mängder eterisk olja men framför allt mer vattenlösliga syror från växten. Detta ger dem ett bra pH och välgörande egenskaper för huden. Hydrolater är generellt lätt antiseptiska, fuktgivande och renande.

IMG_8318

På morgonen tar jag hydrolat och smörjer med Aloe Vera och morotsolja, fukt och fett i kombination.

DSC_0193

En gång i veckan skrubbar jag med honung/salt/MSM-pulver och varannan vecka renar jag porerna med oil cleansingmetoden (ricinolja och tvättlappar) som jag tycker slår alla lermasker i världen. Läs om hur du går tillväga HÄR:

DSC_0333

God hudvård är förstås också att ta hand om sminkborstar/penslar så det inte bildas bakterier på huden, låt de åka på spa helst en gång i veckan gärna ihop med hårborstarna.

DSC_1115

Klicka på rödmarkerade ord för att lära dig mer…

OBS! Jag står inte bakom annonser som ibland dyker upp på denna sida. Det är inte några jag samarbetar med. I dagsläget tjänar jag inga pengar på bloggen utan skriver för att jag har lust att inspirera mig själv och andra till ett mer lustfyllda och medvetna liv med hänsyn till moder jord, vårt framtida klimat, att giftminimera och skapa mer hälsosamma liv för oss själva och våra barn.