Etiketter

IMG_4769

Detta är vad jag kallar sann plastbantarlycka.
Att byta ut plastburkar till rostfritt och glas och plastslevar till trä var inte så komplicerat. Bioplastpåsar gjorda av majs fungerar utmärkt till sopor men de dunstar fukt så det är inget bra alternativ till brödpåsen.

Att lägga en tallrik över skålen eller en skål över tallriken med den överblivna maten istället för plastfolie känns också logiskt och lätt som en plätt. Att tillverka en ostkupa av en skål och en skärbräda är en bra och enkel lösning men den är ganska skrymmande i kylen. Ofta har vi så pass stora ostar eller kanske till och med fler än en ost och då har oftast någon hamnat i en plastpåse också.

Som jag har letat! För inte så länge sedan fick jag tips om att göra egna bivaxdukar men jag liksom inte riktigt kommit till skott med detta projekt.
Så i veckan ramlar jag över dessa: Bee´s Wrap.
De finns att köpa på Bucks and Spurs på Karlavägen 58 eller i på http://www.bucksandspurs.se

Bee´s Wrap är ett naturligt alternativ till plast. Det består av ekologisk bomullsmuslin, bivax, jojobaolja och kåda. Kombinationen har tack vare bivaxet och jojobaoljans antibakteriella egenskaper en mycket god förmåga att hålla dina matvaror fräscha. Du kan använda det till bröd, ost, grönsaker, frukt, runt smörgåsen eller för att täcka en skål. Slå in din produkt och värm arket med din egen hand så hålls det på plats. Ska du täcka en skål så lägger du på arket och värmer sedan ner det runt kanten med handen. Det är också toppen att lägga över en deg som ska jäsas. Du ska dock inte använde dem till rått kött.

IMG_4745
Igår bakade jag surdegsbröd för första gången utan plastfolie. Vilken befrielse!

IMG_4768

Bivaxdukarna finns i 4 olika storlekar. Jag har den största till bröd och använder de andra till mina ostar.
De är böjbara och fogliga och smiter lätt runt det du vill slå in.
Du tvättar av ditt Bee’s Wrap i kallt vatten, låter det torka och använder det igen och igen.

IMG_4770

Nu behöver jag bara några fler. Den sista plasten ska väck.

Så gör du egna bivaxdukar.

Annonser